Pályázat

Energiaközösség Kisteleken

Elkezdődtek a telepítési munkálatok a 27 termelő-fogyasztó és 16 passzív felhasználó háztartást érintő beruházás keretében, melynek főtámogatója az Energiaügyi Minisztérium és az NFFKÜ, vagyis Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség. A Dél-Nyugat Kft. konzorcium vezetőként a napelemes rendszerek, energiatárolók és az elektromos töltő állomások telepítésével kapcsolatos feladatokat látja el. Több ingatlanon párhuzamosan folynak a kivitelezési munkálatok melynek köszönhetően az energiaközösség működési alapja létre jön. Anyagilag segítve a családokat, valamint hozzájárulva a megújuló energiák felhasználásához.

A kivitelezési munkák mellett folynak az energiaközösség szoftveres fejlesztési munkái is. Az energiaközösség tagjai telefonos applikáción fogják tudni nyomon követni a termelést és fogyasztást.

Energiaközösségek kialakítását támogató több éves program megvalósítása 

Kistelek Energiaközösség 

2021-ÉMI-MA-26 

Kisvárosi közösségben négy konzorciumi tag összefogásában – Kistelek Városi Önkormányzat, Kandó Alapítvány, 3i Fejlesztő és Szolgáltató Kft. és a konzorciumvezető Dél-Nyugat Kft. – olyan energiaközösséget kívánunk létrehozni, ahol a fő cél a helyben megtermelt energia teljes mértékű helyi hasznosítása az eltérő fogyasztási mintázatokra építve. 

Támogatási összeg: 290 millió Ft.